کد خبر : 501
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۸:۱۰

ایران پلاست؛ نماد صادرات و ارزآوری و تکمیل زنجیره ارزش

ایران پلاست؛ نماد صادرات و ارزآوری و تکمیل زنجیره ارزش
به گفته شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با برنامه‌ریزی‌هایی که برای اجرای طرح‌ها در برنامه هفتم توسعه انجام شده است، ظرفیت اسمی این صنعت تا بیش از ۱۴۰ میلیون تن در سال و امید است با اجرای برنامه هشتم توسعه در تکمیل زنجیره ارزش، این مقدار به ۱۹۹ میلیون تن در سال برسد.

به گزارش بامداد اقتصاد، صنعت پتروشیمی از نظر صادرات و ارزآوری از اهمیت بی نظیری برخوردار است. افزایش تولید صنعت پتروشیمی که در سالهای اخیر تحقق یافته و طبق برنامه، با تکمیل پروژه های آتی باز هم افزایش خواهد یافت، به معنای افزایش صادرات و به تبع آن ارزآوری برای کشور است و نقشی که صنعت پتروشیمی در ارزآوری برای کشور بویژه در شرایط تحریم داشته، هیچ صنعت دیگری نداشته است. حدود ۳۰ درصد از ظرفیت صنعت پتروشیمی خاورمیانه و ۳ درصد ظرفیت محصولات جهانی پتروشیمی به ایران اختصاص دارد و هرچقدر این سهم گسترش یابد، ارزآوری صنعت پتروشیمی هم بیشتر خواهد شد که در مقاطع زمانی حساسی همچون تحریم، یاور اقتصاد کشور خواهد بود؛ کما اینکه نقش بی بدیل صنعت پتروشیمی در ارزآوری و تثبیت نسبی قیمت ارز در سالهای اخیر، مورد اجماع کلیه صاحبنظران است.به گفته شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با برنامه‌ریزی‌هایی که برای اجرای طرح‌ها در برنامه هفتم توسعه انجام شده است، ظرفیت اسمی این صنعت تا بیش از ۱۴۰ میلیون تن در سال و امید است با اجرای برنامه هشتم توسعه در تکمیل زنجیره ارزش، این مقدار به ۱۹۹ میلیون تن در سال برسد، به این معنا که جایگاه کنونی در دو برنامه دیگر با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده بیش از دو برابر می‌شود.همچنین مشارکت فعال بخش دولتی و بخش خصوصی در صنعت پتروشیمی را می توان یکی از مصادیق امیدبخش و الگو در اقتصاد کشور در نظر گرفت. اگرچه خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی، تا حدی شتاب زده و بدون در نظر گرفتن بسیاری از پیش نیازها بود، اما با تقویت بخش خصوصی و همچنین هلدینگ های صنعت پتروشیمی، به نظر می رسد در سایه نقش شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سیاست گذاری شاهد تجربه موفقی از همراهی دولت و بخش خصوصی در مسیر توسعه متوازن صنعت پتروشیمی خواهیم بود.در واقع یکی از فواید مهم صنعت پتروشیمی در ایران که در سالیان اخیر جلوه گر شده، ارتقا نقش بخش خصوصی در تقویت این صنعت و افزایش کارآمدی بخش دولتی و بخش خصوصی به موازات یکدیگر برای توسعه صنعت پتروشیمی بوده است.
در همین رابطه، فرید دوستی رئیس کل روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیر نمایشگاه بین المللی ایران پلاست اظهار کرد: صنعت پتروشیمی، با کمترین ضریب ریسک پذیری خود به یکی از صنایع احیاگر نظام اقتصادی کشور در شرایط سخت و پیچیده تحریم تبدیل شده است و در این میان صنایع پایین دست و صنایع مرتبط در حوزه تولید ملی و ساخت داخل از سهمی موثر برخوردار بوده اند.
وی با بیان اینکه، در هفدهمین دوره ایران پلاست، باید ساز و کار های اجرایی منطبق با استانداردهای بین المللی برنامه ریزی و جریان سازی شود، افزود: امیدواریم با وحدت رویه یکپارچه و منظم میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و فعالان، ذی نفعان و مشارکت کنندگان، ایران پلاست امسال در مقایسه با دوره های قبلی خود از جنبه های محتوایی، رویکرد و رویدادهای جانبی بسیار غنی تر برگزار شود.نمایشگاه بین المللی ایران پلاست به دنبال فراهم کردن زمینه ای برای رونق بازار صنایع پلاستیک داخلی و تسهیل روند بازاریابی جهانی و حضور این بخش از صنعت کشور در بازارهای جهانی است. هفدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در چهار گروه مواد اولیه، محصولات پیش ساخته و ساخته شده، ماشین آلات و تجهیزات و خدمات برگزار خواهد شد. قدرت گرفتن صنعت پلاستیک کشور تنها یکی از مزایای برگزاری این نمایشگاه بوده است. علاوه بر این در سایه برگزاری این نمایشگاه تشکل‌های مختلفی نیز به منظور حضور موثرتر بخش‌های مختلف صنایع پلاستیک شکل گرفت که زمینه ساز رقابت روزافزون و رونق بیشتر این صنعت شد.هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل از 26 الی 29 شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.

چاپ خبر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.