ضرورت سرمایهگذاری سالانه ۳۰ میلیارد دلار در بهینهسازی مصرف انرژی تا پایان دولت چهاردهم
به گزارش پایگاه خبری بامداد اقتصاد، هوشنگ فلاحتیان امروز (دوشنبه، ۲۳ مهر) در کنفرانس بینالمللی بهینهسازی مصرف انرژی با بیان اینکه در حال حاضر رفع ناترازی انرژی به مهمترین چالش بخشهای اقتصادی کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: در حالی که وضعیت فعلی ناترازی انرژی در کشور معلول کاستیها و بیتوجهی به مدیریت مصرف انرژی در کشور است، عبور از این وضعیت به اراده ملی و مشارکت جدی تمامی وزارتخانهها و دستگاههای ذیربط و همراهی مردم نیاز دارد، در غیر این صورت این ناترازی حتی با افزایش تولید در سالهای آینده تشدید خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه رسالت اصلی وزارت نفت عرضه پایدار انرژی در کشور است، افزود: وزارت نفت همسو با تکالیف تعیینشده در قانون برنامه هفتم توسعه، انجام اقدامهایی را در دستور کار قرار داده است. اولین مورد این اقدامها واگذاری توسعه میدانهای گازی جدید و طرحهای جمعآوری گازهای مشعل (فلر) به صنایع انرژیبر و پتروشیمیها از طریق مشارکت با شرکتهای اکتشاف و تولید دارای صلاحیت بود که در اولویت وزارت نفت قرار گرفته است. گاز تولیدی این میدانها به سرمایهگذاران این طرحها اختصاص مییابد.
معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی تأکید کرد: در دومین مورد، اصلاح ساختار حکمرانی بخش بهینهسازی مصرف، بهمنظور افزایش کارآمدی و یکپارچگی در این بخش و همکاری برای تأسیس سازمان در دستور کار قرار دارد.
فلاحتیان ادامه داد: همچنین بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی در اجرای برنامه هفتم، پیشرفت اجرای طرحهای مردمیسازی بهینهسازی مصرف سوخت از طریق صدور گواهی صرفهجویی انرژی برای اجرای طرحها و تشویق آن دسته از مشترکان خانگی، عمومی و تجاری غیرتولیدی که مصرف انرژی خود را نسبت به مصرف سال پیش خود در مدت زمان مشابه کاهش میدهند از دیگر اقدامها در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی است.
معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی اقدام دیگر را پیگیری پرداخت منابع پیشبینیشده برای حساب بهینهسازی مصرف انرژی عنوان کرد و گفت: رفع موانع و پیشبرد اجرای طرحهای مصوب شورای اقتصاد در حوزه بهینهسازی و کاهش مصرف انرژی بر اساس ظرفیت ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید از طریق فعالسازی و گردش منابع حساب بهینهسازی مصرف نیز در حال انجام است.
وی به تلاشهای وزارت نفت در اجرای طرحهای توسعه، نگهداشت و افزایش تولید از میدانهای نفت و گاز اشاره کرد و گفت: بهدلیل رشد فزاینده مصرف انرژی در کشور و نبود توجه جدی به اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی و رفع نشدن موانع آن در سالهای گذشته، همچنین تلفات بالای انرژی، در بخشهای مختلف مصرف ناترازی انرژی در کشور بهوجود آمده است.
فلاحتیان تصریح کرد: برای رفع آن، بهطور متوسط باید تا پایان دولت چهاردهم سالانه حداقل ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری شود، در غیر این صورت غلبه بر ناترازی انرژی در سالهای آینده دشوارتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برای رفع ناترازی انرژی لازم است بهطور همزمان هم در طرف عرضه و هم در طرف تقاضا، اقدامهای اصلاحی انجام شود، افزود: بنابراین این تصور که باید تمام ناترازی گاز و فرآوردههای نفتی در کشور، با افزایش عرضه برطرف شود، راهکاری صحیح و منطبق بر منطق اقتصادی نیست.
معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی ادامه داد: نگهداشت سطح تولید، توسعه میدانهای جدید نفت و گاز، احداث پالایشگاههای جدید و توسعه خطوط انتقال گاز و فرآوردههای نفتی زمانبر است و نیاز به منابع مالی زیاد و افزایش خوراک نفت خام دارد.
فلاحتیان با بیان اینکه این در شرایطی است که میتوان طرحهای بهینهسازی و کنترل مصرف سوخت را با سرمایهگذاری به مراتب کمتر و در زمانی کوتاهتر اجرا کرد، گفت: بنابراین بهموازات اقدامها در جهت افزایش عرضه حاملهای انرژی ضروری است طرحهای بهینهسازی و مدیریت مصرف حاملهای انرژی با اولویت و سرعت بیشتری اجرا شود.
ضرورت افزایش بهرهوری انرژی
وی با اشاره به پایانپذیر بودن منابع سوختهای فسیلی و بروز ناترازی عرضه و تقاضای انرژی و از طرفی تحت تأثیر قرار گرفتن محیط زیست و اقلیم ناشی از بهکارگیری بیشازحد این سوختها، گفت: گذار از اقتصاد منبعمحور به اقتصاد مبتنی بر افزایش بهرهوری انرژی، ضرورت اساسی است.
معاون وزیر نفت در امور برنامهریزی تأکید کرد: از اوایل دهه ۸۰ شمسی سیاست صنعتی کشور با فرض وجود منابع انرژی ارزان و فراوان بهعنوان مزیت رقابتی مبتنی بر توسعه صنایع بهشدت انرژیبر شکل گرفت و با توجه به ماهیت انرژیبری بالای این صنایع و ارزشافزوده نسبتاً اندک، تولید ناخالص داخلی متناسب با مصرف انرژی رشد نکرد.
فلاحتیان با بیان اینکه این موضوع یکی از عوامل رشد شدت انرژی کشور بوده است، افزود: بیشتر این صنایع بهدلیل استفاده از سوخت ارزان، اقدامی در جهت بهبود راندمان خود نکردهاند.
وی ادامه داد: بنابراین با توجه به شرایط کنونی در کشور و بهمنظور غلبه بر ناترازی گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی تجدیدنظر در سیاستهای توسعه صنعتی کشور ازجمله تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پیشرفته و با ارزشافزوده بالا، تولید کالا با مصرف انرژی کمتر و بهینهسازی مصرف انرژی میتواند به بهبود شاخص شدت انرژی منجر شود.
پایان پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0